warschau01 1200

Warschau - Één stad, twee gezichten

De oude stad, waar het hart van Warschau eeuwenlang heeft geslagen, is UNESCO werelderfgoed en mag je zeker niet missen. Wanneer je echter de rivier de Vistula oversteekt en de oude stad van op een afstand bekijkt, wordt je getroffen door het ongewone panorama van de stad: wolkenkrabbers steken uit boven de rode daken van de oude stad. Historische gebouwen passen harmonieus in de moderne architectuur en de stad verrast door zijn tweede gezicht te onthullen.

Op de "Warsaw - Official Tourist Website" vindt u veel nuttige toeristische informatie.

Warschau kan o.a. prat gaan op een hele reeks bijzondere musea. In de basistrip is een museumbezoek inbegrepen. Hieronder enkele extra mogelijkheden.

Logo Tourist Office Warsaw

Nationaal Museum

De kunstcollectie van het Nationaal Museum. Het gebouw op zich is al een bezienswaardigheid: pure communistische stijl met hoge plafonds, veel marmer en hout.


Museum Poolse Joden

Het boeiende Museum van de Geschiedenis van de Poolse Joden. Dit fantastische museum verkreeg in 2016 de eretitel “Europees Museum van het Jaar”.


Museum Opstand van Warschau

Het indrukwekkende Museum Opstand van Warschau. Op 1 augustus 1944 kwam de bevolking van Warschau in opstand tegen de nazi’s. Acht weken lang wisten de Polen tijdens deze “gedoemde” opstand stand te houden tegen de bloedhonden van Hitler.


Galerie Zacheta

De eigentijdse galerie voor moderne kunst Zacheta. In deze galerie heeft ook onze eigenste Luc Tuymans al tentoongesteld.


Etnografisch Museum

Het vernieuwde Etnografische Museum. Vroeger een stoffig ouderwets nest, vandaag een trendy museum met verrassende thematische tentoonstellingen.


Wodka Museum

Het wodkamuseum. Tja: wodka en Polen, het is en blijft een mystiek huwelijk.


Centrum voor Hedendaagse Kunst

Het Lazienki-park en het Centrum voor Hedendaagse Kunst. In een heerlijk park waar het goed vertoeven is.


Zoo van Warschau

De zoo van Warschau met de beren die de bezoeker al buiten het park welkom heten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog redden de uitbaters van de zoo, Jan en Antonina Zabinski, ontelbare Joden die ze verstopten in de zoo tot ze veilig konden ontkomen. Die heroïsche periode is in 2017 verfilmd als “The Zookeeper’s Wife” met de Vlaamse Johan Heldenbergh in één van de hoofdrollen als Jan Zabinski.


museum van Neon-verlichting

Het museum van Neon-verlichting. Dit originele museum ligt in de nieuwe, hippe buurt Soho in een authentieke wijk waar de gevels nog gaten van de kogelinslagen van de Tweede Wereldoorlog vertonen.


museum van posterkunst

Het museum van posterkunst. Posters, één van de minder voor de hand liggende Poolse specialiteiten, hier geserveerd in het prachtige Wilanow-park.


Fotoplastikon

Het fotoplastikon. Een nostalgische kijkervaring in een authentiek fotoplastikon, een soort prehistorische diavoorstelling.Uw gastgezin