krakau02 1200

Krakau, cultuurparel met Joodse erfenis

De Lakenhalle, de joodse stadswijk Kazimierz, de charmes van het oude Podgorze, het socialistische realisme van Nowa Huta. Op de "Krakow travel Website" vindt u veel nuttige toeristische informatie.

Flaneer langs de Wisla, de langste rivier van polen, maak kennis met de vele beroemdheden en sluit aan bij een reis door het mooie erfgoed van Krakau.

Logo Krakow

Krakau is de enige stad ter wereld waar ooit twee Nobelprijswinnaars Literatuur op letterlijk een steenworp van elkaar woonden: dichters Wyslawa Szymborska en essayist Czeslaw Milosz.


Wyslawas Szymborska

Czeslaw Milosz

 


Tadeusz Kantor

Copernicus

Johannes-Paulus Twee

Krakau is ook de stad van theatergenie Tadeusz Kantor en van de universiteit waar ooit Copernicus studeerde en later Karol Wojtyla, die wereldberoemd zou worden als Paus Johannes-Paulus Twee, die een belangrijke rol speelde in de val van het communisme in zijn vaderland en heel Oost-Europa.

 


Een bezoek aan de universiteit, één van de oudste van Europa, is een must. Collegium Maius is het hart van de unief.

 


Oskar Schindler

over Schindler en over de jaren van nazi-bezetting in Krakau.

 


De wijk Nowa Huta was door de communisten in het leven geroepen als “modelwijk” van hun regime: brede boulevards, rijen van identieke woonkazernes, pleinen en plantsoenen. De Nieuwe Wereld. Vandaag is Nowa Huta een populaire wijk en je vindt er nog steeds één restaurantje waar de communistische tijden zijn blijven stilstaan.


In de omgeving van Krakow ligt een wonderlijke bezienswaardigheid: de zoutmijn van Wieliczka. Van kroonluchter tot standbeeld, alles is hier, diep ondergronds, uit zout vervaardigd.

 


Vanuit Krakau is een bezoek aan Auschwitz mogelijk. Dit Duitse kamp staat symbool voor de barbarij van de nazi’s.

Uw gastgezin