Kaart polen met bestseller reis

Bestseller "Een week door Polen": Geschiedenis, natuur en cultuur

Hieronder vindt u een dag-aan-dagprogramma van onze bestseller. Meer info over prijzen, hotels, contactgegevens en een gastenboek vindt u onder “Oostwaarts Reizen praktisch”.

Dag 1

Aankomst per vliegtuig in Warschau. Reisbegeleider Marc Peirs komt naar de luchthaven om u op te halen. We rijden naar het hotel, inchecken, eerste kennismaking met Warschau. Aperitief op zijn Pools en diner. Weet dat restaurants in het centrum van Warschau tot 23 uur of later geopend zijn.

Dag 2

Hele dag Warschau. Wandeling langs de “Koninklijke Route”, de hoofdstraat van klassiek Warschau. Spoorzoeken naar erfenis van nazisme, communisme en Joden. Bezoek aan de Oude Stad. Onderweg typisch Poolse lunch en diner in het unieke kader van de Oude Stad.

Dag 3

Voormiddag bezoek aan een museum naar keuze: de kunstwerken van het Nationaal Museum ofwel het boeiende Museum van de Geschiedenis van de Poolse Joden dat in 2016 de eretitel “Europees Museum van het Jaar” kreeg ofwel het indrukwekkende Museum Opstand van Warschau over de gedoemde opstand van zomer 1944 tegen de nazi’s. Desgewenst ook bezoek aan een veel vrolijker museum: het Wodka Museum.

Na museumbezoek en lunch rit naar het kunstenaarsstadje Kazimierz Dolny, tevens gekend als de meest romantische stad van Polen. Inchecken in Willa Wisla, welkomstverrassing, Pools aperitief en driegangenmenu aan de rand van het zwembad.

Dag 4

Rustige dag in Kazimierz Dolny. Fikse wandeling, bezoek aan museum-synagoge en talrijke kunstgalerietjes. Verpozen op terrasje aan Marktplein. Desgewenst gebruik van sauna, fitness, zwembad, fietsen, nordic walking. Vrij diner. Desgewenst boekt uw reisbegeleiding een tafeltje in een van de twee Gault Millau- restaurants in Kazimierz Dolny.

Dag 5

Met de wagen bezoek aan het kuuroord Naleczow met zijn microklimaat en proeverij van drie soorten kuurwater, onder andere water uit de Bron der Liefde!. Doorrijden naar Lublin en bezoek aan Oude Stad en Kasteel. Terug naar Kazimierz Dolny: Vrij diner. Desgewenst gebruik van sauna, fitness, zwembad.

Dag 6

Vroeg vertrek richting Krakow. Bezoek aan het Auschwitz-Birkenau kamp. Rit naar Krakow en inchecken. Avondwandeling door het stadscentrum met aperitief in het bohémien-artistieke cafeetje Vis à Vis en diner dichtbij de prachtige Grote Markt (Rynek Glowny).

Dag 7

Hele dag Krakow. Stadscentrum, Joodse wijk, Wawel-burcht, Grote Markt.

Dag 8

Afsluitende ochtendwandeling, desgewenst aankoop souvenirs. Transfer naar luchthaven. Terugvlucht.

Do Widzenia, Polska! Tot ziens, Polen!

Uw gastgezin