"Akuku", zo heet het restaurantje in de pittoreske Krakowska-straat dat in de Gault&Millau staat. Een supergezellig bistrootje met in de winter een houtvuur, in de zomer een aangenaam terras en àltijd het gezelschap van drie straathonden die met restjes van de kok worden verwend. De dieren zijn in heel de stad bekend onder hun bijnaam "The Dreads": omdat hun vacht nooit echt wordt gereinigd, hebben ze rond hun hoofd enkele dreadlocks die schattig op en neer deinen als de hondjes op de kasseien trippelen.
Maar terug naar de lekkernijen. Kazimierz Dolny heeft een dertigtal restaurants, op een inwonersaantal van amper 6.500 zieltjes. We hebben ook een wijnboer in de buurt, een visrestaurant waar ze de eigen kweek aanbieden en bij de traditionele bakker Sarzynski als lokale lekkernij de 'Kogut', een soort zacht brood in de vorm van een fiere haan.
Enfin: wie hier Valentijn wil komen vieren, heeft keuze te over en ziet Kazimierz Dolny in winterse stilte. En onthoud, het hele jaar door: foodies en smulpapen welkom!
Deze blog vertelt u over het dagelijkse leven in Kazimierz Dolny. Nu en dan melden we ook een bericht over Warschau, Krakau en andere plaatsen waar Oostwaarts u graag heen brengt. Hier dus alvast enkele smaakmakers.
FOODIES EN SMULPAPEN WELKOM
- Gepubliceerd: 04 februari 2019 04 februari 2019