Uw reisbegeleiding en gastgezin

Journalist Marc PeirsMarc Peirs (°1966) zal u tijdens uw bezoek aan Polen onderhouden over Poolse geschiedenis, politiek en economie. Hij is correspondent in Polen voor de VRT en De Tijd.

Hij volgt Polen al sinds 2000 en hij bracht verslag uit van alle belangrijke gebeurtenissen sindsdien: de toetreding van Polen tot de Europese Unie op 1 mei 2004, de dood van de Poolse paus Johannes Paulus Twee, de klopjacht op de Poolse moordenaar van de Belgische tiener Joe Van Holsbeeck, de verkiezingsnederlaag van het liberale Burgerplatform en de machtsovername van de nationalistische partij Recht en Rechtvaardigheid in november 2015 en de aanhoudende ruzies tussen “Brussel” en “Warschau” sindsdien. Hij geeft vaak lezingen voor organisaties en scholen over Polen.

Met fotograaf Peter De Bruyne bracht hij het boek Wisla Stories uit over het snel veranderende Polen. Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een gesigneerd exemplaar met persoonlijke boodschap te bestellen aan 25 euro inclusief verzendingskosten.

Schrijfster Maja WolnyMaja Wolny (°1976) is schrijfster (zie website)

Zij zal u onderdompelen in de Poolse cultuur.

Ze bracht tot nu toe vijf romans en vier nonfictieboeken uit. Het vertaalde “Zwarte Bladeren” kreeg in 2016 grote lof van critici en publiek. Voor haar “De Boekenmoordenaar” won ze in 2018 de Hercule Poirot Debuutprijs voor beste thrillerdebuut. Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een gesigneerd exemplaar met persoonlijke boodschap van “Zwarte Bladeren” en/of “De Boekenmoordenaar” te bestellen aan 25 euro inclusief verzendingskosten.

Ze begon haar carrière in Polen als Chef Literatuur bij het weekblad “Polityka”, zeg maar de Poolse ‘Knack’. In België had ze haar eigen boekhandel en Centraal-Europees cultuurcentrum “Post Viadrina”. Ze werkte in België ook als columniste, correspondente, museumdirectrice bij NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum in Koksijde en free lance curator van tentoonstellingen. In het najaar van 2015 verhuisde ze met haar gezin (terug) naar Polen.

 

Laura PeirsLaura Peirs (°2003) heeft bijzondere interesse in fotografie, literatuur, cultuur in het algemeen en internationale politiek. Ze loopt middelbare school in het prestigieuze Paderewski-college in Lublin. Ze spreekt vloeiend Pools, Nederlands en Engels, ze heeft noties van Duits en als hobby leert ze Frans. Laura is een Europees burger bij uitstek.

Mauro PeirsMauro Peirs (°2007) is een natuurtalent in zwemmen, theater, dans en zang. Net als zijn zus Laura kreeg hij de Poolse taal in een indrukwekkend tempo onder de knie. Hij loopt school in Kazimierz Dolny waar hij ook gitaar en piano leert bespelen. Wanneer de Rode Duivels het opnemen tegen de Poolse nationale ploeg, zegt Mauro: “Papa, dan winnen wij altijd!”.

Franse Bulldog BobikDe Franse bulldog Bobik (°2014) tot slot is een bijzonder lief maar ook erg lui hondje dat met frisse tegenzin gaat wandelen. Zeker bij sneeuw of modder blijft deze Frenchie het liefste binnenhuis. Hij probeert bij elke gast en bezoeker het hart te veroveren: aan u de keuze of dat hem lukt.